Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Kaivertaja

Kaivertajan_ptpalkki

Taideteollisuusalan perustutkinto,  jalometallialan osaamisala

 

Koulutus alkaa seuraavan kerran syksyllä 2019.

Tavoite
Jalometallialan kaivertaja hallitsee jalometallituotteiden tyyliin ja asiakkaiden toiveisiin mukautetun kaiverrussuunnittelun, sekä niiden toteuttamisen arvostetuilla, perinteisillä käsin-kaiverrusmenetelmillä tai tietokoneavusteisena konekaiverruksena.

Toteutus
Tarjoamamme opinnot sisältävät kaivertajan työssään käyttämät keskeiset ammattitekniikat.
Opinnoissa painotetaan kirjaintyylien, kirjainyhdistelmien, kuvien ja heraldisten symbolien hallintaa, sekä niiden kaiverrusteknistä toteuttamista jalometallituotteisiin.
Jalometallialan kaivertajan opinnoissa perehdytään keskeisiin kaiverrustyön suunnittelun ja toteutuksen työmenetelmiin. Kaivertajan työkulttuuriin harjaannutaan harjoitustöiden ja työssäoppimisjaksojen aikana.

Kaivertajan työssä ominaista on hyvien kädentaitojen lisäksi kyky pitkäjännitteiseen keskittyneeseen työskentelyyn, sekä hyvä piirustus- ja muototaju.
Valinnaisina opintoina voi suorittaa syventäviä kaiverrus- sekä kultasepänalan valmistustekniikoita.

Tulevia työpaikkoja
Kaivertaja työskentelee jalometallialan liikkeiden ja työhuoneiden yhteydessä työntekijänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Haku
Suorahaku Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen


Lisätiedot
opinto-ohjaaja Eija Uotila
puh. 050 345 8725

Lataa esite

 

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi