Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Työpaikalla oppiminen

 Työelämän taitoja opitaan joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutussopimus on määräaikainen sopimus, jossa opiskelija ei ole työsuhteessa yritykseen. Koulutuksen järjestäjä sopii kirjallisesti koulutussopimustyöpaikan edustajan kanssa opiskelijan osaamisen hankkimisesta työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä. Sopimuksen pohjana toimii opiskelijan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) ja sitä täydentävät tutkinnon osat. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kokonaisuuden muodostavat tutkintojen sisällöt ja tavoitteet, sekä työpaikan tarpeet ja mahdollisuudet. Tämä mahdollistaa opiskelijalle laaja-alaisen ammatillisen osaamisen ja työelämälle tarpeiden mukaiset taidot.

  

Oppisopimus on pääosin työpaikalla käytännön työtehtävissä järjestettävää koulutusta, jota täydennetään muissa oppimisympäristöissä tapahtuvalla tietopuolisilla opinnoilla. Oppisopimuskoulutukseen voi hakea 15 vuotta täyttänyt henkilö. Opiskelija etsii itse työpaikan, jonka jälkeen työnantaja, opiskelija ja oppisopimuspalvelujen edustajasuunnittelevat toteutuksen yhdessä. Oppisopimus on samalla määräaikainen työsopimus, josta opiskelijalle maksetaan työstä työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

 

Työpaikalla nimetään vastuullinen ohjaaja, joka vastaa käytännössä opiskelijan työssä oppimisen ohjauksesta ja kouluttamisesta työtehtäviin.

 Koulutussopimus_oppisopimus

lue lisää:

www.ohjaan.fi

www.oppisopimus.fi

 

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi