Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

opiskelun kustannukset ja rahoitus

Kustannukset

Opetus on maksutonta, mutta kustannuksia tulee mm. työasuista ja oppikirjoista.

Työpäivinä tarjotaan maksuton ateria.

Opiskelijoiden terveydenhuolto on maksutonta. Opiskelijat on vakuutettu tapaturmien varalle kouluaikana, koulu- ja opintomatkoilla sekä työssäoppimisjaksoilla työpäivän ajan.

Asuntolassa asuminen on toistaiseksi maksutonta. Koska asuntolapaikkoja on rajoitetusti, paikan saavat ensijaisesti opintonsa aloittavat ja alaikäiset, joilla ei ole mahdollisuutta kulkea päivittäin kotoa. Asuntolapaikkaa anotaan opiskelijapaikan varmistamisen yhteydessä. Aikuinen opiskelija voi saada asuntolapaikan vain erityissyistä. Asunnot ovat kalustettuja soluasuntoja.

Rahoitus

Kela
 
Päivittäin kotoa kulkevilla on oikeus Kelan koulumatkatukeen, jos tuen saamisen ehdot täyttyvät. Opiskelun rahoittamiseksi on mahdollisuus saada Kelan opintotukea, joka koostuu opintorahasta (yli 17-vuotiaille),  ja valtion takaamasta opintolainasta. Opintotuesta ja muista tuista opiskelijalle löytyy lisätietoa Kelan sivuilta.

Koulutusrahasto

Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus saada tietyin edellytyksin tukea Koulutusrahastolta.

TE-toimisto

Voit saada työttömyysetuutta opiskelun ajalta, jos olet ilmoittautunut TE-toimistoon työnhakijaksi ja työnhakusi on voimassa, olet vähintään 25-vuotias, TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa ja opiskelu parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla. Lue lisää TE-palveluiden sivuilta.

Opiskelijakortit

Opiskelijakorteilla on mahdollisuus saada alennuksia matkustettaessa linja-autoilla ja junilla ja myös monet muut tahot (esim. elokuvateatterit) myöntävät opiskelija-alennuksia.

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi