Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Tervetuloa Osaralle!

Oikein paljon onnea Osaralta keväällä 2017 ammattiin valmistuneille!

Valmistuneet kevät 2017

Päätöstilaisuus to 1.6.2017 klo 14 Kutsuvieraat

-----

Opiskelu jatkuu syksyllä 2017 Tervetuloa taas Osaralle!

TYÖVIIKOISTA 2017-2018 päivitetty 190617

-----

Osaran maaseutuopetusyksikkö sijaitsee 45 km Tampereelta, Tampere-Vaasa (Tie nro 3) -tien varrella. Osara on monipuolinen luonnonvara-alan oppilaitos keskellä kaunista ja viljavaa kulttuurimaisemaa. Oppilaitos on aloittanut toimintansa yksityisenä maanviljelyskouluna vuonna 1886. Se on sisäoppilaitos, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus saada maksuton ruoka ja asuminen.

Osaran opetusmaatila Hämeenkyrössä on monipuolinen luonnonmukaisessa tuotannossa oleva maatila, jonka kokonaispinta-ala on noin 326 ha. Maatilalla on viljelyksessä peltoa noin 125 ha ja metsää noin 190 ha. Opetusmaatilalla harjoitetaan maidontuotantoa (30 lehmää ja nuorkarja), pienimuotoista lammastaloutta (20 lammasta), tallitoimintaa ja metsätaloutta. Tallissa on noin 30 hevosta, joista noin puolet on omia, opetuskäytössä olevia hevosia. Puolet hevosista on ns. hoitohevosia, joiden hoitoon opiskelijat pääsevät osallistumaan. Opetusmaatilan alueella on perinnebiotooppi, jossa lehmiä laidunnetaan.

Peltojan viljellään kotieläintuotannon tarpeisiin ja lisäksi on muuta kasvintuotantoa. Rakennuksista mainittakoon kylmäpihatto ja lypsyasema, kolme tallia ja maneesi. Lisäksi on viljenkuivaamo, kenttäsirkkeli ja mylly sekä maatilahalli koneille. Maatalouskoneiden huoltoa ja korajaamista varten on työpaja. Konekantaan kuuluu traktoreita, puimuri, kaivinkone, pyöräkuormaaja, kylvöakalusto, säilörehukalusto, viljankorjuukalusto ja lannanlevityskoneketju.

Koulutamme monipuolisesti sekä nuoria, että aikuisia. Osaralla voit suorittaa maatalousalan perustutkinnon (maaseutuyrittäjä) ja erikoistua hevostalouteen, tuotantoeläimiin tai maatalouden teknologiaan. Mahdollisuutena on luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, josta valmistut luonnonvaratuottajaksi tai luonto- ja ympäristöneuvojaksi.

Osaran maaseutuopetusyksikölle on myönnetty uudelleen kestävän kehityksen sertifikaatti 7.6.2014. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta, 7.6.2017 asti. OKKA-säätiön hallitus todistaa, että oppilaitos on arvioitu ja sen on todettu täyttävän Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerit.

 

sertimerkki_teksti_web

Osaran maaseutuopetusyksikkö korkealta kuvattuna:

 

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi