Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Opiskelumuodot

 

Perustaso
Musiikkiopiston perustasolla opitaan oman instrumentin perustaidot. Oppilas harjaantuu vähitellen sekä sooloesityksiin että yhteismusisointiin. Instrumenttiopintojen rinnalla n. 10-vuotiaasta lähtien osallistutaan musiikin perusteiden ryhmiin. Yhteismusisointia opitaan kuorossa, orkestereissa tai kamarimusiikkiyhtyeissä. Näin oppilas voi käydä musiikkiopistolla kolmekin kertaa viikossa. Opetusajat ovat 30–90 min/aine. Opinnot perustasolla kestävät pääsääntöisesti 10 vuotta.

Musiikkiopistotaso
Musiikin opiskelu edellyttää sitoutumista ja musiikillista innostusta ja oma työ eli harjoitteleminen ja musiikin kuuntelu ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Väylä jatko-opintoihin aukeaa musiikkiopistotasolla. Musiikkiopistotasolla kehitetään edelleen musiikin perustasolla hankittuja taitoja. Tavoitteena on luoda edellytykset musiikkiharrastuksen itsenäiseen jatkamiseen tai musiikin ammatillisiin tai korkeakouluopintoihin. Opinnot kestävät pääsääntöisesti neljä vuotta.

Musiikkileikkikoulussa opitaan leikkien musiikin asioita
Muskariopetus etenee ikäryhmissä. Kaikissa ryhmissä lauletaan, leikitään, soitetaan, kuunnellaan, liikutaan ja tutustutaan soittimiin.
Musiikkileikkikouluryhmiä on lapsille 5 kk iästä 6 vuoden ikään saakka.

Musiikkileikkikoulun oppilas ei ole musiikkiopiston varsinainen oppilas. Lapsen täytyy osallistua pääsykokeeseen, jos opintoja halutaan jatkaa musiikkiopiston perustasolla.

Pääsykokeet
Musiikkiopiston oppilaat valitaan keväisin pääsykokeella, jossa testataan niin musikaalisuutta kuin motorisia taitojakin. Pääsykokeet pidetään yleensä toukokuussa.

Ylä-Satakunnan musiikkiopistossa voi pyrkiä opiskelemaan jousisoittimia (viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso), puupuhaltimia (poikkihuilu, klarinetti, saksofoni), vaskipuhaltimia (mm. trumpetti, käyrätorvi, pasuuna), pianoa, harmonikkaa, yksinlaulua (väh.16 -vuotiaille, klassinen ja pop), lyömäsoittimia, akustista kitaraa, sähkökitaraa, sähköbassoa.
Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi