Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Asuntola

Asuntolapaikan hakeminen

Asuntolahakemuksen löydät täältä.

Asuntolassa asuminen on toistaiseksi maksutonta, mutta ennen kuin saa asuntolan avaimet niin asuntolaohjaajalle maksetaan avainpantti (v. 2018 80 €). Avainpantin saa takaisin, kun palauttaa asuntolan avaimet ja on jättänyt asuntonsa asianmukaiseen kuntoon. 

Oppilaitokseen valituille lähetetään kirje opiskelijavalinnasta. Kirjeen mukana tulee myös hakemus asuntolapaikasta, joka opiskelijan tulee palauttaa määräaikaan mennessä jos asuntolapaikasta on kiinnostunut. Heinäkuun alkupäivinä opiskelija saa tiedon pääseekö hän asuntolaan asumaan.

Myös toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat hakevat asuntolapaikkaa uudelleen keväällä. He saavat lomakkeen asuntolan lehtitelineestä tai asuntolaohjaajalta.

Mikäli lukuvuoden aikana tulee tarvetta asuntolapaikkaan, voi asuntolaohjaajalta tiedustella onko tilaa. Asuntolaohjaajan puh. 050 343 1895.

Asuntolapaikkahakemuksessa voi myös esittää toivomuksen huonekaverista ja nämä toivomukset pyritään täyttämään. Jos opiskelijalla ei ole toivomusta huonekaverista, sijoitetaan yleensä samalla alalla opiskelevat opiskelijat samaan soluun. Asuntolapaikan hakijoiden määrä vaihtelee vuosittain, mutta lähes kaikille hakijoille paikka on järjestynyt. Ensisijaisesti paikan saavat opintonsa aloittavat ja alaikäiset, joilla ei ole mahdollisuutta kulkea päivittäin kotoa. Aikuinen opiskelija voi saada asuntolapaikan vain erityissyistä. Asunnot ovat kalustettuja soluasuntoja.

 Peli

Vammalan ammattikoululla ja Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on yhteinen asuntola, joka sijaitsee Vammalan ammattikoulun alueella. Asuntolassa on yhteensä 74 paikkaa. Rivitaloasunnot ovat soluasuntoja, joissa on kaksi kahden hengen huonetta ja näiden välissä yhteinen keittiö sekä wc- ja suihkutilat. Kerrostalolla on kahdessa kerroksessa 2-3 hengen huoneita, joissa molemmissa päädyissä yhteinen keittiö ja wc- ja suihkutilat.

Iltaisin järjestetään vapaa-aikana erilaista toimintaa opiskelijoiden toiveiden mukaan. Kysely toiveista tehdään heti syksyllä koulun alettua. Asuntolassa toimivat myös asuntolatutorit, jotka järjestävät erilaisia tapahtumia asuntolassa. Tutoreille järjestetään kerran vuodessa tutorkoulutus yhdessä Saku ry:n kanssa.

Iltaisin koulullamme toimivat mm. tanssikurssi ja kuntosali, joka on lähes joka ilta vapaasti käytettävissä. Cellarissa vapaa-ajan tiloissa järjestetään noin kerran tai kaksi kertaa kuussa hyvin suosittu yhteinen iltapala. Erilaisia teemapäiviä ovat Ystävänpäivä ja pikkujoulut yms. Kerhotiloissa voi myös pelata biljardia ja ilmakiekkopeliä. Tiloissa on myös paljon erilaisia lautapelejä sekä palapelejä, karaokelaitteet, tietokone ja tv. Kerhotilat ovat iltaisin auki.

Keskiviikkoisin noin 2-3 kertaa kuussa tehdään yhteisiä retkiä eri kohteisiin, kun esimerkiksi: ostoksille, kirpputoreille, uimaan, keilaamaan, laskettelemaan jne. Kyytiin mahtuu 8 henkilöä ja kyyti on ilmainen. Itse aktiviteetit muualla maksavat ja niistä ilmoitetaan viikko-ohjelmassa. Koululla järjestettävä vapaa-ajan toiminta on kaikille Saskyn eri yksiköissä opiskeleville opiskelijoille ilmaista, vaikka ei asuisikaan asuntolassa.

Mari pusikossa

 

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi