Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Kokemäen koulutilan tuotantorakennus

navetta

Kokemäen koulutilan navetassa on 18 lypsylehmää sekä saman verran nuorta karjaa. Lampolassa asustaa 15-päinen katras uuhia pässi seuranaan.

Valtarodut navetassamme ovat ayrshire sekä holstein. Haluamme osaltamme olla myös säilyttämässä arvokkaita alkuperäisrotujamme. Näin ollen meillä on myös länsi- sekä harvinaisempaa pohjoissuomenkarjaa, jota kutsutaan myös lapinlehmäksi. Se on yleensä valkoinen, ruskeita ja mustia merkkejä voi esiintyä. Lapinlehmä on erittäin uhanalainen ja niitä onkin olemassa enää vajaa tuhat yksilöä.

Tilallamme opiskelijat pääsevät työskentelemään eläinten kanssa päivittäisten hoitotoimien parissa. Lehmät lypsetään kahdesti päivässä. Hoitorutiineihin kuuluu myös mm. ruokintaa, vasikoiden hoitoa sekä eläinten harjausta, joka on monen opiskelijan mielityötä.

Hoitotoimien parissa opiskelijat tutustuvat joukkoon erilaisia lehmä- ja lammaspersoonia, joista jokainen on oma yksilönsä!

lammas2_siv

Lampolasta löytyy harvinainen suomalainen lammasrotu, Kainuunharmas. Niitä on jäljellä koko maassa tuhatkunta yksilöä.  Kainuunharmaat olivat kuolla sukupuuttoon, mutta Pertti Hankosen määrätietoisella työllä rotu saatiin säilymään. Rodun tunnistaa mustasta osin valkoläikikkäästä päästä ja mustista jaloista.

Lampaat keritään kahdesti vuodessa ja samalla hoidetaan niiden sorkat. Karitsoinnin aikaan pienten parissa riittää puuhaa!

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi