Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Projektikoiratoiminta

proko_14Oppilaitoksemme erityispiirteenä on ns. projektikoiratoiminta, joka käynnistyi vuonna 2008. Teemme tiivistä yhteistyötä Niinisalon tykistöprikaatin sotakoiraosaston, Hämeenlinnan Poliisikoiralaitoksen sekä Tullin koirakoulun kanssa.

Projektikoiralinjalla annamme opiskelijoille perusvalmiudet virkakoiran kouluttamiseen tottelevaisuuden, jäljen etsintöjen ja suojelun osalta. Projektikoirille annamme normaalin tapa- ja miljöökasvatuksen sekä pohjakoulutuksen tuleviin työtehtäviin (hallinta, erilaisten aineiden ja esineiden etsintä, henkilöetsintä, jäljestys, suojelu). Panostamme erityisesti koirien kykyyn työskennellä erilaisissa ympäristöissä, erilaisilla pinnoilla ja vaihtelevissa tilanteissa.

Projektikoirat asuvat vaihtelevasti oppilaitoksen koiratarhalla tai opiskelija-ohjaajan kanssa koulun asuntolassa. Viikonloppuisin ja lomilla koirista huolehtivat päivystysvuorossa olevat opiskelijat. Useimmiten koirat lähtevät kuitenkin ohjaajiensa mukana vapaa-ajan viettoon. Koululla on koirille sisätarhaosio, johon majoittuvat pääsääntöisesti pienet pennut tai sairastapaukset / muut erityistapaukset, kuten penikoivat nartut. Hieman vanhemmat koirat ovat sijoitettu ulkotarhaosioon. Ulkotarhoissa koirilla on lämmitetty ja valaistu sisätila sekä pinnoitettu viemärillä varustettu ja katettu ulkoilualue. Niin sisä- kuin ulkotilatkin ovat turvallisuussyistä lukittuja.

Oppilaitoksellamme on erinomaiset puitteet jäljestämiseen sekä pellolla että metsässä. Vuonna 2010 valmistunut valaistu koirakenttä mahdollistaa monipuoliset treenimahdollisuudet tottelevaisuuteen ja agilityyn. Lisäksi meillä on käytössämme sisähalli erityisesti talvella tehtäviä harjoituksia varten. Oppilaitoksen erilaiset rakennukset, kuten konehallit ja luokkatilat tarjoavat haasteita etsinnöille ja henkilöhaulle. Näitä puitteita ovat hyödyntäneet myös yhteistyökumppanimme, muun muassa puolustusvoimien AES - kurssi on jokavuotinen vieras. Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Esimerkiksi kuljetusliikkeet tarjoavat loistavia harjoitusmahdollisuuksia etsinnöille rekoissa ja muissa ajoneuvoissa.


Projektikoirat ovat rodultaan saksanpaimenkoiria, labradorinnoutajia ja belgianpaimenkoiria (malinois). Projektikoiraryhmä on startannut vuonna 2008, ja tähän mennessä oppilaitoksella on koulutettu lähemmäksi sata virkakoiraa  sekä lukuisia oppilaitoksen itse ostamia/tuottamia koiria jotka koulutuksen jälkeen ovat sijoittuneet virkakoiriksi. Koululle on tullut koiria myös yksityisiltä tahoilta sekä uudelleen koulutukseen viranomaisilta, jotka kaikki ovat sijoittuneet viranomaistehtäviin .Muutama koira on mennyt siviiliharrastajille johtuen joko riittämättömistä ominaisuuksista työtehtäviin tai lievistä terveydellisistä syistä. Koirat sijoittuvat pääsääntöisesti joko partio-etsintäkoiriksi tai erikoisetsintäkoiriksi. Teemme myös vahvaa yhteistyötä ulkomaisten viranomaisten kanssa ja oppilaitos on kouluttanut mm. Latvian rajavartiolaitokselle kaksi koiraa . Teemme pentueita yhteistyössä viranomaisten kanssa sekä oppilaitoksen omaa jalostustyötä.   9.12.2012 koululle syntyi koulun ensimmäinen oma pentue yhdistelmästä HMirri / Horkka.

Toimintatilat

projkoi_tilat

Koiratoiminalle on erityistilat. Kuvassa oikealla on koirien sisäterha. Edessä autojen takana on koirien ulkotarha. Juoksutus tarha on keskellä kuvaa (portti auki. Vasemmalla, kaartuvan tien päässä on huoltotiloja. Rakennuksen katto pilkistelee puiden takaa..

Autojen ja kuljetuskärryjen huoltoa tehdään ulkotiloissa, kuten alla olevassa kuvassa tehdään.

 

projkoi_huolto

Koirien koulutuskenttä on LVI-hallin vieressä. Siellä on myös agility-radan telineet ja niiden säilytystilat.

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi