Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Karimaan puutarha

karim_myym
Karimaan puutarha on osa ammatti- ja yrittäjäopiston puutarha-alan opetusta. Puutarhalla opiskelijat voivat käytännön töissä opiskella mm. seuraavia asioita: hyöty- ja koristepuiden, pensaiden sekä perennakasvien eri lisäysmenetelmiä, astiataimi- ja avopetikasvien viljelyn eri kehitysvaiheita erilaisissa katteissa ja kasvien vähittäismyyntiä. Karimaassa voi myös työssäoppimisena opiskella taimitarhatuotantoa, puistonhoitoa, viherrakentamista, viheralueiden kasvien käyttöä sekä puutarhamyymälän tuotetietoutta ja neuvontaa.

Karimaalla lisätään ja kasvatetaan sekä myydään monivuotisia koristekasveja: perennoja, pensaiden ja puiden taimia. Taimimyynti on avoinna toukokuun alusta lokakuun puoliväliin.

Perinnekasveja, jotka ovat puutarhalle merkittäviä ja monesti harvinaisuuksiakin, ovat mm. japaninatsalea, ohotanmaruna, mooseksenpalavapensas, lamokelasvarpu sekä Karimaan kantaa olevat kerrannaiskukkainen vaaleanpunainen jalopioni ja isokoiranpensas eli puksipensas.

Taimistomyymälä

Taimistomyymälän puhelinnumero on 044 - 546 2005 ja myymälä on avoinna seuraavasti:

touko - kesäkuu
ma - pe klo 10.00 - 16.00 ja la klo 10.00 - 14.00
 
heinäkuu ke - pe klo 10.00 - 16.00
                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
elo - lokakuun puoliväli ma - pe klo 10.00 - 16.00  


Arboretumpuisto matkailukohteena

Viime vuosisadan alussa perustetussa puistossa kiemurtelevat hiekkakäytävät johdattavat matkailijan erilaisten kasvikokonaisuuksien keskelle. Tärkeimpänä kohteena, ylös kallioille nousevan polun päässä on perustaja Juho Verner Viitasaaren hautamuistomerkki. Viitasaaren tuhkauurna on laskettu graniittisen kivipaasin alle ja kiveä koristaa kuvanveistäjä Kauko Räikkeen työstämä kasvoreliefi Verner Viitasaaresta.

Puistossa kiertäessä huomaa, että Karimaan puutarha on luotu karikkoisesta tyhjästä joutomaasta pelkästään tahdonlujuuden ja esimerkillisen ahkeruuden kannustamana.

Karimaan puutarha valittiin Suomen Ympäristörakentaminen 2008 julkaisuun sarjassa kulttuuriympäristöt.

Historiaa  

Karimaan puutarhan perusti Juho Verner Viitasaari (1888 - 1967) vuonna 1916 Kokemäen Paistilan kylään. Hän aloitti puutarhan hoidon vajaan hehtaarin suuruisella tilalla, kasvattaen ensin kaalikasveja, vihanneksia ja marjapensaita ja hedelmäpuita ja myi näistä saadut tuotteet. Näillä rahoilla hän pystyi ostamaan lisää maata ja kun Verner Viitasaari myi puutarhan oli sen koko 5,5 ha. Verner Viitasaari keräsi vuosikymmenien ajan erilaisia koristekasveja puutarhaan ja tällä hetkellä puutarhassa on satoja eri koristekasvilajeja. Verner Viitasaaren jälkeen omistajina ovat olleet Jalmari Ylä-Anttila, Terttu ja Paavo Tuominen sekä vuodesta 2000 alkaen Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto.

Perinnetalo Verneri

Puistosta löytyy perinnetalo "Verneri", joka remontoitiin vuonna 2002 Karimaa säätiön varoin ja se sisältää Viitasaaren jäämistöä: puutarha-alan työkaluja, valokuvia, kirjallisuutta ja muita esineitä vuosikymmenien varrelta. Karimaa Säätiö perustettiin vuonna 1968 vaalimaan Viitasaaren luomia kauneusarvoja sekä huolehtimaan hauta-alueesta.

       /sasky/liitetiedostot/editori_materiaali/19807.jpg                                                

 

 

 

 

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi