Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Hakeminen

Syksyllä alkavaan ammatilliseen koulutukseen haetaan kevään yhteishaussa, tammikuussa alkavaan syksyn yhteishaussa. Koulutukseen haetaan netin kautta osoitteessa www.opintopolku.fi.

Toisen asteen yhteishaussa hakevat pääasiallisesti perusopetuksen päättäneet sekä vailla perusasteen jälkeistä tutkintoa ja koulutuspaikkaa olevat. Lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat eivät voi hakea perusopetuksen päättötodistuksella, he hakevat lukion päättötodistuksella ylioppilaspohjaisille paikoille. Ammatillisen perustutkinnon jo suorittaneet hakevat suoraan oppilaitokseen.

Oppilaitoksiin kannattaa olla yhteydessä pitkin vuotta, kun suunnittelet opiskelua ja aiot esimerkiksi täydentää kaksivuotisen tutkinnon kolmivuotiseksi tai haluat jatkaa keskeytyneitä opintojasi. Jos et yhteishaun kautta saa opiskelupaikkaa, ota selvää mahdollisuuksistasi päästä jollekin peruutuksen vuoksi vapautuvalle opiskelupaikalle.

Ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettu vähintään kolmivuotinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi voi kouluttautua suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi