Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AMMATTITUTKINNOT, ERIKOISAMMATTITUTKINNOT, OPPISOPIMUS JA MUU KOULUTUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Koulutushaku

Pirkanmaan kansanedustajat esittävät lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen

10.08.2018

Valtiovarainministeriö esittää työvoiman saatavuuden turvaamiseksi toteutettavia ammatillisen osaamisen pilotteja varten määrärahaa lisättäväksi 16 miljoonalla eurolla. Lisäksi ammatillisen koulutuksen uudistamista ollaan jatkamassa 15 miljoonan euron lisärahoituksella. 

Lisärahoitukset tulevat tarpeeseen, joka näkyy erityisesti Pirkanmaalla, missä ammatillisen koulutuksen rahoitus ei vastaa koulutettavien ja työvoiman määrää. Pelkästään Pirkanmaalla lisärahoituksen tarve on 10,5 miljoonaa euroa. 

Pirkanmaan tyyppisessä kasvumaakunnassa tarvitaan ripeitä toimia työllistämisen esteiden ratkaisemiseen. Maakunnassa oli toukokuussa avoimia työpaikkoja 5623 ja esimerkiksi teollisuuden rekrytointitarpeiden arvioidaan olevan vuonna 2018 peräti 5000 työntekijää huomioiden sekä kasvu että eläköityminen. 

Pirkanmaalla on tarve vastata rekrytointitarpeisiin nykyistä nopeammin esimerkiksi muunto-, täsmä- ja täydennyskoulutuksella, kannusterahakokeiluilla valikoiduille toimialoille sekä ammatillisen koulutuksen strategisilla kehittämishankkeilla. Lisätoimia on tarpeen kohdistaa erityisesti ICT:n, teollisuuden ja rakentamisen toimialoille. 

Edellä olevaan perustuen Pirkanmaan kansanedustajat esittävät, että opetus- ja kulttuuriministeriö ottaa ammatillisen koulutuksen lisärahoituksen kohdentamisessa huomioon Pirkanmaan erityiset rahoitustarpeet.

Takaisin

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi