Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AMMATTITUTKINNOT, ERIKOISAMMATTITUTKINNOT, OPPISOPIMUS JA MUU KOULUTUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Koulutushaku

Saskyn kasvatit Taito-Finlandia –palkinnon ja Vuoden Artesaani -kilpailun voittajiksi Suomen Kädentaidot –messuilla Tampereella

17.11.2017

SASKY koulutuskuntayhtymän (Sasky) Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen (Ikata) entiset ja nykyset opiskelijat ovat jälleen niittäneet mainetta ja kunniaa Suomen Kädentaidot –messujen yhteydessä järjestettävissä kilpailuissa. Voitto tuli tällä kertaa peräti kahdesta kilpailusta, kun Antti Korpi voitti Vuoden Artesaani –kilpailun ja Restaurointi Mikael Holma valittiin Taito-Finlandia –palkinnon saajaksi. 

Kilpailujen voittajat julkistettiin Suomen Kädentaidot –messujen avajaisissa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa perjantaina 17.11. Nyt jo 22. kerran järjestettävä tapahtuma on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan tapahtuma, näytteilleasettajia on yli 600 ja messukävijöitä odotetaan paikalle viikonlopun aikana jopa 40 000.

Taito-Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain Suomen Kädentaidot –messuilla ja sen avulla halutaan nostaa esille merkittäviä alaa edistäviä asioita ja osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Palkinto on jaettu v. 2012 lähtien, ensimmäiseksi voittajaksi valittiin Ikatalta valmistuneen Juha Ruokankaan luotsaama Ruokangas Guitars. Tänä vuonna voittajan valitsi finalistien joukosta Finlayson Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kurttila. Voittaja sai 5 000 €:n palkintosumman, tänä vuonna palkinnon sponsorina toimi Forsman Tee.

Kilpailun voittanut hämeenlinnalainen Restaurointi Mikael Holma restauroi antiikin lisäksi myös uudempia huonekaluja. Holma on valmistunut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta huonekalurestauroinnin artesaaniksi vuonna 2011. Hänen asiakkainaan ovat olleet mm. Pikkupalatsi Oy, Emil Aaltosen museo ja presidentinlinna. Yhtenä merkittävimmistä töistään Holma on restauroinut eduskunnan istuntosalin kaikkien kansanedustajien pöytäpaikat ja 38 uniikkia kokopuista eduskunnan ovea karmeineen.

Vuoden Artesaani –kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksista valmistuneille tai valmistuville opiskelijoille. Kilpailun tavoitteena on pitää yllä ja edistää suomalaisen käsityön arvostusta, edistää tietoisuutta alalle valmistuvista kädentaitajista sekä edesauttaa vastavalmistuneiden artesaanien työllistymismahdollisuuksia. Vuoden Artesaani –kilpailu on käyty vuosittain vuodesta 2009 alkaen ja voittajien joukosta löytyy nyt peräti viisi Ikatalta valmistunutta artesaania, jokaisella kerralla Ikatan kasvatteja on ollut vähintäänkin finalistien joukossa. Tänäkin vuonna kilpailun kolmesta finalistista kaksi oli ikatalaisia, Antti Korven lisäksi kädentaitojen ohjauksen artesaaniksi valmistuva Asta Immonen.

Tamperelainen Vuoden Artesaani Antti Korpi valmistuu Ikatalta joulukuussa 3D –tulostuksen ja –mallintamisen artesaaniksi. Hänen valmistamansa yksilölliset ja ammattimaiset 3D –puukonkahvat tekivät kilpailun raatiin vaikutuksen mm. modernilla mallistoajattelulla ja kohdillaan olevalla ansaintalogiikalla. Raatia miellytti lisäksi rohkea tulokulma artesaanin työhön. Antti Korpi on menestynyt muissakin alan kilpailuissa tämän vuoden aikana. Toukokuussa hänen kehittämänsä puukko vei voiton Suomen pikavalmistusyhdistys FIRPA ryn ja NORDIC3DEXPO:n järjestämässä Suomi 100 vuotta 3D –tulostuskilpailussa. Antin tuote oli mukana myös kansainvälisen Purmundus Challenge -muotoilukilpailun finaalissa ja voitti yleisökilpailun, kilpailun tulokset julkistettiin Saksassa 16.11.2017.

Taito-Finlandia -voittaja Mikael Holma (vas) ja Vuoden Artesaani 2017 Antti Korpi

#suomenkädentaidot #voittajat nettisivut

 

Lisää tietoa:https://www.kadentaidot.fi/fi/

Takaisin

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi