Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AIKUISKOULUTUS JA OPPISOPIMUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Koulutushaku

Pihlajalinna Oyj ja LähiTapiola Pirkanmaa Aiko Academy Oy:n omistajiksi

22.06.2017

Valtakunnan laajuisesti toimiva Pihlajalinna Oyj ja LähiTapiola Pirkanmaa ovat molemmat jatkossa entistä vahvemmin mukana koulutuksen kentässä, kun molemmat yritykset lähtevät mukaan Aiko Academy Oy:n omistajiksi 10 % osuudella.  

Aiko Academy Oy perustettiin vuonna 2015 järjestämään SASKY koulutuskuntayhtymän maksullisena palvelutoimintana tuotettavia koulutus- ja asiantuntijapalveluja. Tähän on sisältynyt myös työvoimapoliittisen koulutuksen järjestäminen. Aiko Academy Oy:n toimialaan kuuluu lisäksi kansainvälisen koulutusviennin kehittäminen ja toteuttaminen ja tätä on tulevaisuudessa tarkoitus entisestään vahvistaa. 

Aiko Academy Oy:n toiminta perustuu erityisesti SASKY koulutuskuntayhtymän aikuiskoulutusosaston kehittämään asiakaslähtöiseen palveluun. Aiko Academy Oy toimii koko Suomen alueella; omat toimipisteet sijaitsevat Sastamalassa, Kokemäellä, Huittisissa, Eurassa, Parkanossa, Ikaalisissa ja Mänttä-Vilppulassa. Yli 100 asiantuntijan muodostama verkosto varmistaa työelämälähtöisen ja ammattitaitoisen koulutuksen ja asiantuntijapalvelut. 

Omistuspohjan laajentumisen johdosta ei tapahdu olennaisia muutoksia yhtiön toiminnassa ja yrityskohtaiset yhteishankintakoulutukset muodostavat toimintavuoden liikevaihdosta ja toteutuksista suurimman osan. Lyhytkoulutuksia (korttikoulutukset) ja asiantuntijapalveluita kehitetään niin, että toiminta laajenee kattamaan paremmin koko Suomea. 

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) on tähän asti omistanut yhtiön koko osakekannan. Tällä hetkellä Sasky neuvottelee vielä kahden muun ison suomalaisen yrityksen kanssa yhteistyöhön mukaan lähtemisestä. Ammatillisen koulutuksen reformin myötä tuleva uusi laki ammatillisesta koulutuksesta edellyttää entistä vahvemmin koulutuksen järjestäjän ja työelämän kumppanuutta. Aiko Academy Oy:n, Saskyn ja yritysten välinen kumppanuus on yksi hyvä esimerkki juuri sen tyyppisestä yhteistyöstä. 

Pihlajalinna Oyj:n hallituksen puheenjohtajan Mikko Wirenin mukaan koulutusyhteistyö on heille hyvin tärkeää sekä yrityksen oman henkilöstön osaamisen kehittämisen kannalta että tulevaisuudessa myös osaavien tekijöiden saamiseksi yritykseen. Lisäksi Wirenin mielestä Aiko Academy Oy:n tekee mielenkiintoiseksi sen mahdollisuudet tuottaa koulutuksia myös Suomen ulkopuolella. 

LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela sanoo, että he uskovat osaamiseen ja lähtivät siitä syystä mukaan koulutusyhteistyöhön, vahvana vaikuttimena ovat myös yrityksen omat koulutustarpeet. Vakuutusalalla on paljon tarpeita henkilöstön täsmäkoulutukselle ja kesäkuussa onkin aloittanut pilottiryhmä elämänturvan ammattitutkinnon suorittajia. Osallistujat ovat LähiTapiolan henkilöstöä ja koulutuksen toteuttaa Aiko Academy Oy. 

Aiko Academy Oy:n toiminnasta vastaa toimitusjohtaja Ilpo Moisio. Hallituksen puheenjohtajana toimii Antti Lahti ja hallituksen jäseninä Anja Kakkuri ja Anna-Leena Kivipuro Saskysta.

Takaisin

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi