Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Oppisopimuskoulutus on
taloudellisesti tuettua

Opiskelija saa työnantajaltaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Työvoimahallinto voi maksaa työnantajalle palkkatukea, mikäli hän ottaa oppisopimuskoulutukseen työttömän työnhakijan.

Oppisopimustoimisto maksaa tietopuolisen koulutuksen kustannukset.

Opiskelija saa työnantajaltaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantaja voi maksaa palkkaa myös tietopuolisen koulutuksen aikana.

Jos työnantaja ei maksa tietopuolisen koulutuksen aikana palkkaa, niin oppisopimustoimisto maksaa verottomasti korvausta 15 €/päivä. Jos opiskelijalla on alle 18 vuoden ikäisiä lapsia, niin silloin korvaus on 32 €/päivä.

Lisäksi oppisopimustoimisto maksaa tietopuolisen koulutuksen matkakustannuksista menon ja paluun koulutuspaikalle halvimman taksan mukaan. (Esim. kahden päivän koulutus: meno paikalle ja paluu paikalta). Lisäksi maksetaan yöpymiskorvausta 8 €/yöltä. Opiskelija hoitaa itse majoituksen, usein on mahdollisuus yöpyä myös oppilaitosten asuntoloissa.

Muuten oppisopimustoimisto maksaa tietopuolisen koulutuksen kustannukset.

Opiskeluhuolto oppisopimuksessa
Me yhdessä luomme yhteisömme. Kaikkien hyvinvointi kuuluu kaikille ja jokaisen panos siinä on tärkeä. Hyvinvoinnin kulmakiviin kuuluvat mahdollisimman esteetön, turvallinen ja terve oppimis- tai työympäristö. Jokaisella tulee olla mahdollisuus saada tukea oppimisen tai elämänhallinnan esteisiin. Oppilaitos on yhteistyökumppani työpaikkasi ja kotisi kanssa. Painopisteenä on ennaltaehkäisy ja varhainen puuttuminen.


Opiskeluhuolto sisältää myös palveluja kuten opiskeluterveydenhuolto, psykologia sekä kuraattorityö. Oppisopimuksessa olet työntekijän asemassa työpaikallasi ja tukipalvelut toteutuvat pääosin työnantajan palveluiden mukaisesti. Ammatillisen perustutkintokoulutuksen opiskelijoilla on mahdollisuus hyödyntää kaikkia oppilaitoksen opiskeluhuoltopalveluita tarvittaessa. Nämä palvelut ja niihin ohjautuminen SASKYssä tapahtuu oppilaitosyksikön oman opiskeluhuoltosuunnitelman mukaisesti.

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi