Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AMMATTITUTKINNOT, ERIKOISAMMATTITUTKINNOT, OPPISOPIMUS JA MUU KOULUTUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Artesaani, asesepäntyö

Paikkakunta:
Ikaalinen

Oppilaitos:
Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Koulutuspaikka:
Eino Salmelaisen katu 20, Ikaalinen

Ajankohta:
-

Hinta:
0,00 €

Taideteollisuusalan perustutkinto, tuotteen valmistuksen
osaamisala

Asesepän harjoitustöihin kuuluu aseen valmistaminen, korjaaminen, huoltaminen, tukin valmistaminen, tähtäin-, piippu- ja laukaisukoneistotyöt sekä aseiden entisöinnit.

Asesepän opetus sisältää teorian lisäksi käytännön asesepän töitä. Teoriaopetusta annetaan mekaniikassa, fysiikassa, aseopissa, materiaaliopissa, koneistuksessa, valmistustekniikassa, terästen lämpökäsittelyssä, yritystoiminnan suunnittelussa sekä asealan lainsäädännössä. Ammattialan kulttuurin tuntemus kuuluu myös opetettaviin asioihin.

Ammattipuolen opetus tapahtuu ohjattuna käytännön harjoitteluna aseita korjaten ja valmistaen tai vanhoja aseita entisöiden. Näytöissä opiskelijat  esittävät osaamistaan portfolion, harjoitustöiden sekä valmiiden aseen osien, osakokonaisuuksien tai valmistetun aseen avulla. Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa opiskelua, jona aikana opiskelijat työskentelevät asealan yrityksissä eri asealan tehtävissä.

Monipuolinen koulutus ja metallialan ammatillinen peruskoulutus avaavat lukuisia mahdollisuuksia. Aseseppiä työskentelee aseliikkeissä, asekorjaamoissa, aseverstaissa, teollisuuden, valtion laitosten ja puolustusvoimien palveluksessa sekä yrittäjinä.

Tutkinnon perusteet.

Lisää tietoa asesepäntyöstä löydät mm. Teknologiateollisuuden Mytech -sivuilta tästä linkistä.

Pääsyvaatimukset

Peruskoulu, ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto, aseisiin liittyvä harrastus ja nuhteeton tausta.

Hakijalta toivotaan kokemusta metallin työstöstä.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatilliset perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi voi kouluttautua suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Kustannuksia muodostuu  oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon.

Hakeminen

Seuraava koulutus alkaa 2020. Ilmoitamme syksyn 2019 aikana tarkemmat aloitus- ja hakuajat.

Koulutukseen haeataan vain jatkuvan haun kautta täältä hakulomake. Koulutus ei ole yhteishaussa mukana.

 

Pääsy- ja soveltuvuuskoe sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Pääsy- ja soveltuvuuskokeesta annetaan 0 - 10 pistettä. Haastattelusta saa enintään 6 pistettä ja ammattialakohtaisista tehtävistä enintään 4 pistettä.

 

Lisätiedot

Koulutusta järjestää: Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikaalinen

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi