Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AMMATTITUTKINNOT, ERIKOISAMMATTITUTKINNOT, OPPISOPIMUS JA MUU KOULUTUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Artesaani, kitaranrakennus

Hae koulutukseen

Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen. Kokeeseen kuuluu ennakkotehtävä, soittokoe, haastattelu ja veistokoe.

Paikkakunta:
Ikaalinen

Oppilaitos:
Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Koulutuspaikka:
Eino Salmelaisen katu 20, Ikaalinen

Ajankohta:
-

Taideteollisuusalan perustutkinto, soitinrakennuksen osaamisala

Ikatan soitinrakennusosasto on Suomessa ainoa paikka, jossa voi opiskella kitaranrakennusta päätoimisesti. Opinnoissa keskitytään sähkö- ja akustisiin kitaroihin ja bassoihin. Rakentaminen aloitetaan valmistamalla tasakantinen kiinteärunkoinen sähkösoitin tai kaarevakantinen kiinteärunkoinen sähkösoitin. Muita rakennettavia soittimia ovat mandoliinit, bouzoukit ym. kansansoittimet.

Kitaranrakennusprosessi suoritetaan monipuolisesti alusta loppuun ottaen huomioon suunnittelu, piirustus, materiaalit, valmistustekniikat, markkinointi jne. Opiskelu on käytäntöpainotteista mutta sisältää myös teoriaopintoja, muun muassa akustiikkaa, työturvallisuutta, soitinrakentajan matematiikkaa ja ammattialan historiaa. Opiskelussa voi hyödyntää osaston kansainvälisiä yhteyksiä ja yritysmaailman kontakteja. Opinnot kestävät kaksi vuotta.

Valmistuneet kitaranrakentaja-artesaanit toimivat soitinrakentajina ja -korjaajina, puusepänalalla ja musiikkialan tehtävissä.

 Tutkinnon perusteet

Pääsyvaatimukset

Peruskoulu, ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto.

Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatilliset perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi voi kouluttautua suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Kustannuksia muodostuu tutkintomaksusta, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon.

Hakeminen

Koulutus alkaa seuraavan kerran elokuussa 2020. Hakeutuminen keväällä 2020, ilmoitamme tarkemmat ajan alkuvuodesta 2020. Koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun kautta, https://wilma.sasky.fi/browsecourses

Huom! Koulutus ei ole mukana yhteishaussa.

 

 

 

 

Lisätiedot

Koulutusta järjestää:

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikaalinen

 

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi