Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AMMATTITUTKINNOT, ERIKOISAMMATTITUTKINNOT, OPPISOPIMUS JA MUU KOULUTUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Artesaani, tapahtuma- ja messurakentaminen

Hae koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku

Koulutus on myös yhteishaussa 2019 (Opintopolku).

Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

Paikkakunta:
Ikaalinen

Oppilaitos:
Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Koulutuspaikka:
Eino Salmelaisen katu 20, Ikaalinen

Ajankohta:
-

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, tuotteen suunnittelun ja valmistuksen osaamisala

Tapahtuma- ja messurakentamisen artesaani käyttää erikoisosaamistaan rakenteiden ja kalusteiden valmistamisessa ja kokoamisessa. Hän osallistuu myös tapahtumien ja messuosastojen rakentamiseen ja purkamiseen. Suurempien tapahtumien asennusryhmään lukeutuu tavallisesti työnjohtaja, valo- ja äänisuunnittelija, sähkömies sekä AV- ja valolaitteistosta vastaavat.

Koulutuksessa opitaan monimateriaalista osaamista ja eri valmistustekniikoita rakenteiden sekä kalusteiden valmistamisessa. Opintojen aikana harjoitellaan myös visuaalisen ilmeen luomista, esimerkiksi teippaamalla tehtävää somistusta. Rakenteet ja graafinen ilme suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa, ajatukset ja ideat muokataan kuviksi ja malleiksi. Suunnittelu voi sisältää erikseen valo-, sähkö- ja äänisuunnittelun ammattilaisten osuudet. Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa opiskelua.

Koulutus antaa lisäksi valmiuksia suunnittelun, mallinnuksen, teknisen piirtämisen sekä 3D -tulostuksen tehtäviin.

Tapahtuma- ja messurakentaminen on erittäin monipuolinen ja kasvava ala, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet työllistyä mielenkiintoisiin ja vaihteleviin tehtäviin toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Suomessa järjestetään vuosittain tuhansia festivaaleja, messutapahtumia, näyttelyitä ja konsertteja, joiden toteuttamisessa tarvitaan erikoistuneita ammattilaisia.

Tutkinnon perusteet

Pääsyvaatimukset

Peruskoulu, ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto

Hakijoille pidetään pääsy- ja soveltuvuuskoe.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatilliset perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi voi kouluttautua suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Kustannuksia muodostuu tutkintomaksusta, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon.

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku

Koulutus on myös yhteishaussa 2019 (Opintopolku).

Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe sisältää haastattelun, ennakkotehtävän ja ammattialakohtaiset tehtävät. Pääsy- ja soveltuvuuskokeesta annetaan 0 - 10 pistettä. Haastattelusta ja ennakkotehtävästä saa enintään 6 pistettä ja ammattialakohtaisista tehtävistä enintään 4 pistettä.

 

Lisätiedot

Koulutusta järjestää:

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikaalinen

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi