Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AMMATTITUTKINNOT, ERIKOISAMMATTITUTKINNOT, OPPISOPIMUS JA MUU KOULUTUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Artesaani, 3D -tulostus ja mallintaminen

Hae koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku

Koulutus on myös yhteishaussa 2020 (Opintopolku).

Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

 

 

Paikkakunta:
Ikaalinen

Oppilaitos:
Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Koulutuspaikka:
Eino Salmelaisen katu 20, Ikaalinen

Ajankohta:
-

Taideteollisuusalan perustutkinto, tuotteen valmistuksen osaamisala

 

3D -tulostuksen ja mallintamisen artesaani tekee tuotesuunnittelua ja tuotteita hyödyntäen eri tulostustekniikoita, kuten FDM, SLA, SLS, SLM ja materiaaliruiskutus. Lisäksi hän valmistaa malleja ja tuotteiden prototyyppejä käsityövälineillä ja koneilla. 

 

Opinnot sisältävät luonnosten, esityskuvien ja mallien tekoa kuvallisin esitystekniikoin, kuvankäsittely- ja 3D -mallinnusohjelmia ja 3D -tulostuslaitteita käyttäen. Ammatissa tarvitaan visuaalista silmää, kädentaitoja ja kolmiulotteista hahmotuskykyä.

 

Opinnot sisältävät luonnosten, esityskuvien ja mallien tekoa eri tekniikoilla sekä kuvankäsittely- ja 3D -mallinnusohjelmien ja 3D -tulostuslaitteiden käyttöä. Ammatissa tarvitaan visuaalista silmää, kädentaitoja ja kolmiulotteista hahmotuskykyä.

3D -tulostuksen ja mallintamisen artesaaneja työskentelee tuotekehitystehtävissä teollisuudessa, muotoilu- ja arkkitehtitoimistoissa, museoissa, tv:n ja teatterien tarpeistossa ja lavasteiden valmistajina sekä yrittäjinä. 

Tutkinnon perusteet

Pääsyvaatimukset

Peruskoulu, ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto.

Hakijat kutsutaan pääsy- ja valintakokeeseen. Pääsy- ja soveltuvuuskoe sisältää haastattelun, ennakkotehtävän ja ammattialakohtaiset tehtävät. Pääsy- ja soveltuvuuskokeesta annetaan 0 - 10 pistettä. Haastattelusta ja ennakkotehtävästä saa enintään 6 pistettä ja ammattialakohtaisista tehtävistä enintään 4 pistettä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatilliset perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi voi kouluttautua suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Kustannuksia muodostuu oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon.

Hakeminen

 

Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutus on myös yhteishaussa 2020 (Opintopolku).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot

Koulutusta järjestää:

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikaalinen

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi