Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

levyseppähitsaaja

Oletko kiinnostunut koneista ja laitteista sekä metallituotteiden valmistuksesta? On monta hyvää syytä valita kone- ja metalliala. Koulutus kannattaa, sillä pätevä ammattilainen pääsee hyville ansioille ja saa arvostusta niin työkavereilta kuin työnantajaltakin.

Levyseppähitsaaja

Kone- ja metallialalta voi valmistua joko LEVYSEPPÄHITSAAJAKSI tai KONEISTAJAKSI.

Haet kuitenkin kone- ja metallialan perustutkintoon, jossa ensimmäisen vuoden aikana perehdyt molempiin osaamisaloihin. Koneistuksessa opit manuaali sorvausta ja – jyrsintää. Tällä käsikäyttöisesti ohjatulla menetelmällä opit näkemään, miten työstettävä kappale muotoutuu. Levyseppähitsauksessa opit sekä MAC-, puikko- ja TIG- hitsauksen että levytöiden perusteita.

Opintoihisi kuuluu myös asennuksen ja automaatiotekniikkaa. Perustöiden lisäksi opit hydrauliikan, pneumatiikan ja logiikkaohjattujen järjestelmien käytännön asennukset. Järjestelmiä voidaan ohjata pneumaattisesti, hydraulisesti tai sähköisesti. Voit myös suunnitella vastaavat kytkennät ohjauksineen tietokoneella sekä simuloida toiminnot tietokoneohjelmalla.

Kun valitset LEVYSEPPÄHITSAAJAN opinnot niin toisena ja kolmantena vuonna opiskelet tietokoneohjelmalla piirtämistä. Tätä taitoa tarvitset, jotta opit käyttämään tietokoneohjattua hienosädeplasma polttokonetta, sekä hitsaamaan työpiirustusten mukaisia kappaleita. Opit myös käyttämään tietokoneohjattuja levyntyöstökoneita ja samalla valmistat erilaisia tuotteita asiakkaille. Robotiikan avulla opit robotin ohjelmoinnin sekä hitsaamaan koneellisesti. Lisäksi voit opiskella kansainvälisen pienahitsaajan tutkinnon (IW).

Tulevia työpaikkoja ja työtehtäviä:

  • metallialan yritykset
  • telakat
  • yritystoiminta
  • asennustyöt
  • tekninen myyjä
  • oppisopimuksen kautta putki- ja ilmastointityöt

Haluatko tietää enemmän tai tulla tutustumaan?

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan puh. 0500 739 661

Lisätietoja tutkinnosta

3 tiedostoa
1 tiedosto
Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi