Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

koneistaja

Koneistus

Oletko kiinnostunut koneista ja laitteista sekä metallituotteiden valmistuksesta? On monta hyvää syytä valita kone- ja metalliala. Koulutus kannattaa, sillä pätevä ammattilainen pääsee hyville ansioille ja saa arvostusta niin työkavereilta kuin työnantajaltakin.

Kone- ja metallialalta voi valmistua joko LEVYSEPPÄHITSAAJAKSI tai KONEISTAJAKSI.

Haet kuitenkin kone- ja metallialan perustutkintoon, jossa ensimmäisen vuoden aikana perehdyt molempiin osaamisaloihin. Koneistuksessa opit manuaali sorvausta ja – jyrsintää. Tällä käsikäyttöisesti ohjatulla menetelmällä opit näkemään, miten työstettävä kappale muotoutuu. Levyseppähitsauksessa opit sekä MAC-, puikko- ja TIG- hitsauksen että levytöiden perusteita.

Opintoihisi kuuluu myös asennuksen ja automaatiotekniikkaa. Perustöiden lisäksi opit hydrauliikan, pneumatiikan ja logiikkaohjattujen järjestelmien käytännön asennukset. Järjestelmiä voidaan ohjata pneumaattisesti, hydraulisesti tai sähköisesti. Voit myös suunnitella vastaavat kytkennät ohjauksineen tietokoneella sekä simuloida toiminnot tietokoneohjelmalla.

Kun valitset KONEISTUKSEN. Koneistuksen perustöissä opit ensin käsikäyttöisillä sorveilla ja jyrsinkoneilla työstön perusteet. Taitojen kehittyessä voit soveltaa ja syventää näitä tietoja ja taitoja tietokoneohjattujen CNC-koneiden ja CAD/CAM-tekniikan parissa. Kappaleiden mallinnuksessa voit edetä 3D-piirtämisestä ja koneistuksesta aina 3D-tulostukseen asti. Lisäksi opit ohjelmointia, asetusten tekemistä ja terähuoltoa sekä valmistat erilaisia kappaleita, jolloin opit monipuolisesti erilaisia työtekniikoita.

Tulevia työpaikkoja ja työtehtäviä:

  • metallialan yritykset
  • telakat
  • yritystoiminta
  • asennustyöt
  • tekninen myyjä
  • oppisopimuksen kautta putki- ja ilmastointityöt

Haluatko tietää enemmän tai tulla tutustumaan?

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan puh. 0500 739 661

Lisätietoja tutkinnosta

 

 

 

3 tiedostoa
1 tiedosto
Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi