Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

ajoneuvoasentaja

Kiinnostavatko sinua vaihtelevat työtehtävät autoalalla? Haluatko olla kehittyvän alan ammattilainen?

DSC_0023

 Autoala on hyvä vaihtoehto, jos olet kiinnostunut tekniikasta ja haluat huoltaa ja korjata autoja. Meillä voit opiskella autoalaa tekemällä "oikeita töitä" Asiakkaat voivat varata aikoja auton huoltoon ja korjaukseen ammattikoulun autokorjaamoon. Näin sinulla on mahdollisuus harjoitella erilaisia autokorjaamoissa tehtäviä töitä oikeassa työympäristössä.

Ensimmäisenä vuonna perehdyt auton perusrakenteeseen ja toimintaperiaatteisiin. Teoriaopinnot ja käytännön harjoitukset rakentuvat siten, että pääset ammattikoulun omassa autokorjaamossa harjoittelemaan asioita, joita olet opiskellut teoriatunneilla, opetusohjelmien avulla, sekä tekemällä kirjallisia harjoitustehtäviä. Ensimmäisenä opiskeluvuotenasi opit tekniikanalan yleisiä taitoja, kuten koneiden ja laitteiden käyttöä, kuten vaikkapa rengastöitä ja hitsausta. Koulun autokorjaamossa pääset tekemään esimerkiksi öljynvaihtohuoltoja, sekä auton alustan ja jarrujen huoltoja.

Toisen vuoden opiskeluun kuuluvat monenlaiset auton huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvät työkokonaisuudet esim. määräaikaishuollot ja katsastustarkastukset, sekä niissä käytettävät mittalaitteet ja tekniikat. Toisen vuoden työssäoppimisjaksolla keskityt lähinnä auton huoltamiseen ja työssäoppimisen aikana teet tästä aiheesta myös ammattiosaamisen näytön.

Kolmannen vuoden opinnoissa vahvistat autoalan osaamistasi. Osaat tehdä määräaikaishuoltoja ja korjauksia jo omatoimisesti. Syvennät taitojasi perehtymällä erityisesti vianhakuun ja korjaukseen, sekä laajemmin sähköiseen vianhakuun ja korjaukseen eri testauslaitteita käyttäen. Lisäksi opiskelet esim. voimansiirron korjauksia.

Autoalan työllisyysnäkymät ovat monipuoliset. Autoalan opiskeltuasi olet saanut laajan teknisen ajattelukyvyn, jonka avulla voit huoltaa ja korjata monia muitakin koneita kuin vain autoja esim. työkoneita ja pienkoneita. Asennustaidot ja tekniikan ymmärtäminen ovat valtteja myös teollisuudessa, kaupan alalla ja maataloudessa. Lisäksi autot korjataan ja huolletaan Suomessa, eikä tätä työtä viedä ulkomaille. Autonasentajia siis tarvitaan.

Tulevia työpaikkoja ja työtehtäviä:

  • autokorjaamot
  • merkkikorjaamot
  • autoalan myyntitehtävät
  • moottoriurheiluun liittyvät työtehtävät

Haluatko tietää enemmän tai tulla tutustumaan?

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan puh. 0500 739 661

Lisätietoja tutkinnosta

 

13 tiedostoa
Uusin 21.11.2014
1 tiedosto
Uusin 8.1.2015
Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi